Hoe ik God heb leren kennen

god leren kennen

De afgelopen jaren heb ik God leren kennen als een onvoorstelbaar krachtige realiteit. Ik ben van de ene verbazing in de andere gevallen. God is zo ontzettend echt, zo vol brandende liefde, zo bewogen voor elk van ons en Hij is zo onbeschrijflijk mooi.

Hem kennen is werkelijk het allermooiste, wat een mens zich kan voorstellen. Ik wil daarom niets liever dan dat jij God ook heel intens leert kennen. Om je daarbij te helpen zal ik je laten delen in de vele bijzondere en levensveranderende ervaringen die ik heb gehad met God. Het lezen van mijn ervaringen met God zal jou laten zien hoe echt Hij is, hoe liefdevol en krachtig God is en vooral… dat jij Hem ook op zo’n geweldige manier kunt leren kennen!

Ik zal beginnen bij het begin: hoe ik God voor het eerst in mijn leven heel krachtig heb ervaren. Dat was het begin van een avontuur zonder weerga…

Ik keerde me af van God

Als kind hield ik al van God. Ik zat soms in mijn eentje stilletjes te bidden en als vijfjarig jongetje vermaande ik mijn verbaasde moeder dat ze meer in de Bijbel moest lezen. Ik wilde niets liever dan later mensen over God vertellen. Hoe jong ik ook was: ik vond God helemaal te gek!

Rond mijn zestiende keerde ik me echter radicaal af van God. Ik had veel verdriet meegemaakt in mijn jonge leven en werd verbitterd en opstandig. Bovendien ervoer ik God niet in de kerk die mijn ouders bezochten. Ik vond de mensen die zich ‘christen’ noemden hypocriet en vooral vreselijk ouderwets. Tenslotte werd ik overtuigd door de evolutietheorie, die beweert dat alle leven door toeval is ontstaan.

god leren kennen fantasie

Ik had dus alle reden om God naar het rijk der fabeltjes te verwijzen.

Steeds meer dwaalde ik af van de weg die God me had getoond als kind. Ik begon drugs te gebruiken en zelfs te verkopen. Om meer zelfvertrouwen te krijgen, begon ik gevechtssporten te beoefenen zoals kickboxing en karate. Ook deed ik aan fitness, om meer spieren te ontwikkelen. Niemand zou met me sollen. De wereld was hard, dus ik wilde hard worden. Keihard. God liet me echter niet los.

Terwijl ik van God afdwaalde, steeds dieper de duisternis in, was God een weg aan het banen voor me, om terug bij Hem te komen…

Op een dag nam ik een overdosis LSD (agressieve hard drugs) en belandde in het ziekenhuis. Het was alsof ik ineens in een horrorfilm beland was. Terug thuis brak de hel opeens opnieuw los… De resterende drugs in mijn hersenen kwamen vrij en ik kreeg midden in de nacht een heftige flash back. De angst greep me bij de keel en in paniek maakte ik mijn moeder wakker. Ze zei keek me recht aan en sprak deze woorden: 

‘Jij hebt God nodig!’

Haar woorden sloegen in als de bliksem in mijn hart. Alles in mij wist dat ze gelijk had. Ik had inderdaad God nodig. Jarenlange opstandigheid tegen God vielen weg alsof het niets was. Elke vezel in mijn wezen wist dat God echt was en dat ik Hem nu heel hard nodig had. Mijn moeder belde de voorganger van haar kerk op, die om twee uur ’s nachts langs kwam en me leidde in een gebed van terugkeer naar God.

Ik kwam tot bekering, zoals de Bijbel het noemt.

Enkele maanden later had ik een onbeschrijflijke ervaring. Ik lag op mijn bed te luisteren naar christelijke muziek van Elly en Rikkert en hoorde hen op een pure, kinderlijke wijze zingen over God. Het trof me hoe oprecht en zuiver deze mensen klonken… Dat kende ik niet! Toen sprak God tot me, op een manier die niet in woorden te bevatten valt. Hij liet me zien hoe ik als kind ook zo puur en kwetsbaar was, vol overgave aan Hem, zo mooi en kostbaar.

Plots werd ik overweldigd door het besef dat ik een harnas had aangetrokken en muren van valse identiteit om me heen gebouwd had.

Mijn hardheid brak ineens als een muur die instort en ik zakte neer op de grond en begon te huilen, zoals ik nog nooit gehuild had. Ik smeekte God me opnieuw als een kind te maken: puur en onbesmet, oprecht, gevoelig, zonder die hardheid die ik mezelf aangemeten had.

Op dat moment ervoer ik God… Ik zag een onvoorstelbare grootsheid, een eindeloze majesteit… Geen woorden kunnen Hem beschrijven. Het was alsof ik het hele universum zag en Zijn enorme macht en eeuwige grootheid die alles omvatte. Uit die onvoorstelbare almacht kwamen twee handen, die me vol liefde optilden.

god leren kennen vader

God tilde me op, zoals een vader zijn kind optilt en Hij sloot me in zijn armen.

Dat veranderde me volkomen. Jezus Christus zegt in Johannes 13 dat de mens opnieuw geboren moet worden, door de Geest van God. We worden eerst geboren uit onze moeder, maar elk mens moet ook een tweede maal geboren worden, uit God. Jezus noemt dit de tweede geboorte, uit de Geest. Dat gebeurde met me. Ik werd opnieuw geboren, vanuit God.

Ik werd letterlijk een kind van God, een nieuw mens… Toen ik later terug op school kwam, zei een vriend tegen me:

‘David, je bent veranderd van een duivel in een engel.’

Ik had God ontdekt. Niet als een of andere verstikkende religie, maar als de meest overweldigende realiteit die er bestaat. Als de almachtige, eeuwige, glorieuze, wondermooie Vader, die me altijd al zo diep had liefgehad en bij wie ik eindelijk thuis mocht komen, waar ik hoorde….

Na de jaren van opstandigheid bracht mijn geweldige hemelse Vader bracht me terug, bij Zijn roeping over mijn leven: Hem heel persoonlijk kennen en liefhebben… en Hem bekendmaken aan de mensen om me heen, die zo intens geliefd zijn door Hem.

God vulde mijn hart met zijn diepe liefde voor de mensen.

Vroeger minachtte ik mensen die niet voldeden aan mijn eisen van uiterlijke schoonheid of die ik ouderwets of saai vond. Nu voelde ik hoe God tegen me zei: ‘Zie je die mensen? Kijk eens hoe ontzettend mooi ze zijn. Ze zijn zo kostbaar. Ik heb hen zo innig lief.’ 

Hij opende ook mijn ogen voor de prachtige schoonheid van de natuur. Ik had daar vroeger geen oog voor. Nu liet Hij me zien hoe schitterend mooi elk bloempje is, hoeveel grootsheid er schuilt in elk plantje, hoe majestueus alles om me heen eigenlijk was.

God opende mijn ogen om mensen en de natuur op een heel andere manier te zien.

Ik ontdekte liefde… Echte liefde. Liefde van God voor mij en liefde van God voor mensen en de schepping.

Mijn ommekeer naar God toe, was het begin van een fenomenaal avontuur, een bijzondere ontdekkingsreis, waarop ik steeds meer van God begon te ontdekken. Hij verbaast me elke dag opnieuw… 

PS: ben je benieuwd welke muziek het was, die God gebruikte om mij zo diep aan te raken? Hier kun je het vinden…

Over de auteur David Sorensen

David Sorensen zet zich met hart en ziel in om iedereen te laten zien hoe geweldig het is om God echt te kennen. Zijn grootste verlangen is dat mensen leren hoe ze God zelf kunnen ervaren als hun allerbeste Vriend en liefhebbende Vader.

Volg mij op:

Pin It on Pinterest

Share This