Hoe ontvang je de vervulling met de heilige Geest?

doop vervulling heilige geest

De Bijbel laat ons zien dat God ons het grootste denkbare geschenk wil geven: Hij komt met Zijn eigen heilige, almachtige, wonderbare Geest in ons wonen. Hij wil ons de doop en vervulling met de heilige Geest schenken, zodat we de hemel op aarde ervaren, het koninkrijk van God dat werkelijkheid wordt op in ons leven.

Het grootste probleem met veel christenen is dat ze wel geloven dat God bestaat, Jezus voor hun zonden is gestorven en de Bijbel het boek van God is… maar dat ze God niet als een sterke werkelijkheid ervaren. God lijkt toch ver van hen te blijven. Hun gebeden lijken weinig effect te hebben. Hun geloof is aan de zwakke kant en ze missen het vuur om anderen over Jezus Christus te vertellen. Sommige christenen verrichten wel veel godsdienstige activiteiten, maar het is de vraag of het allemaal zoveel blijvende vrucht draagt als we zouden willen.

Hoe komt dat? Omdat we nog teveel in eigen kracht doen. We beseffen niet welk wonderbare geschenk God ons wil geven.

Man in aanbiddingJezus Christus wil ons de wonderbare doop en vervulling met de heilige Geest schenken.

De heilige Geest tilt het christelijke leven op een heel ander niveau, waar God ons echt kan ontmoeten en waar God een geweldige realiteit wordt in ons dagelijks leven.

Het grote verschil tussen het Oude en het Nieuwe Testament is niet alleen dat Jezus Christus is gestorven voor onze zonden. Het gaat veel verder. Het verschil is ook dat God niet meer veraf is en enkel spreekt doorheen een geschreven wet.

God is nu dichtbij gekomen. Hij woont in ons en bij ons. Hij wil ons vervullen met Zijn Geest.

Hij wil een werkelijkheid worden voor ons, die zo mooi en bijzonder is, dat we als het ware de hemel al op aarde ervaren. Met vervolging natuurlijk, want het blijft wel de aarde. Maar we kunnen God wel als een realiteit leren kennen. Zijn licht kan geweldig sterk schijnen in ons. Zijn liefde kan ons hart vervullen en onze daden sturen. Zijn goedheid kan ons overspoelen en zijn vrede ons beheersen. Gods heerlijkheid is niet iets wat we pas veel later ervaren, als we dood zijn. Nee, God is hier en nu bij ons en wil ons dopen in zijn heilige Geest.

Hoe wordt je vervuld met de heilige Geest?

De Bijbel laat vier stappen zien die elk mens moet nemen om de doop en vervulling met de Geest te ontvangen.

Begin een nieuw leven, en laat u dopen, ieder van u, in de naam van Jezus Christus, om vergeving te krijgen van uw zonden; en u zult de heilige Geest als geschenk ontvangen. (Handelingen 2:38)

Doe niet zoals zovelen, die de heldere waarheid van de Bijbel willen vervangen door menselijke tradities en redeneringen. Laat je niet weerhouden van de wonderlijke heerlijkheid die God je wil geven. Lees wat de Bijbel zegt en doe wat de Bijbel zegt.

1) Begin een nieuw leven

Natuurlijk is de eerste stap dat je je bekeert van je leven zonder God, je leven in zonde, oneerlijkheid, onreinheid. Bekering is de basis. Keer je om van het kwaad, naar God toe Begin een compleet nieuw leven met God.

2) Geloof in Jezus Christus

Geloof in Jezus Christus als jouw verlosser. Besef dat Jezus Christus de redder van de mensheid is en ook voor jouw zonden is gestorven aan het kruis op Golgotha. Hij heeft zijn bloed laten vloeien als een offer voor de zonden van de mens. Als je Hem gelooft en knielt voor Hem, dan worden je zonden vergeven.

3) Laat je dopen

Laat je dopen in water. Dat is een basishandeling die hoort bij de bekering. In veel traditionele kerken heeft men de doop vervangen door kinderdoop. Maar Jezus Christus liet zich ook dopen in water, dus wie zijn wij dan om te beweren dat wij meer zijn dan de Zoon van God en dat wij de doop niet nodig hebben? Jezus was ook opgedragen en gezegend als kind, maar toch liet Hij zich dopen, toen Hij zijn bediening  begon.

Zodra Jezus gedoopt was en uit het water kwam, ging de hemel open en Johannes zag de Geest van God als een duif op hem neerdalen. (Mattheus 3:16)

Elke christen die vervuld wil worden met de Geest van God, doet er goed aan het voorbeeld van Jezus Christus te volgen. Jezus Christus is de Zoon van God… en Hij werd pas vervuld met de Geest van God, toen Hij zich liet dopen in water. Hier lees je meer over de betekenis van de volwassendoop. 

4) Ontvang de Geest

In de Bijbel zie je dat de Geest van God over mensen kwam, nadat ze gebed onder handoplegging ontvingen van de apostelen.

Na het gebed legden Petrus en Johannes hun de handen op, en zo ontvingen ze de heilige Geest. (Handelingen 8:17)

Veronachtzaam de genade die je geschonken is niet; je dankt haar aan de profetische woorden die de raad van oudsten over jou, onder handoplegging, heeft uitgesproken. (1 Timoteüs 4:14)

In sommige christelijke kringen heeft men ook hier de heldere bijbelse waarheid vervangen door meningen en tradities van mensen. Maar als je werkelijk verlangt naar de doop en vervulling met de heilige Geest, laat dan alle menselijke bezwaren varen en laat betrouwbare en reine christenen voor je bidden onder handoplegging, zoals de Bijbel zegt.

Nadat we deze stappen hebben doorlopen, is het aan onszelf, om vervuld te blijven met de Geest van God. Dat heeft te maken met onze eigen levensstijl.

Aanbevolen boeken over de heilige Geest

Er zijn geweldig goede christelijke boeken over de heilige Geest, die ik je graag wil aanbevelen. Deze boeken hebben vele duizenden christenen geholpen om God veel meer als een realiteit te ervaren in hun leven. Het kost je een paar eurootjes, maar als je de waarheid leest over de Geest van God en dat toepast in je leven, zul je een rijkdom ontvangen die met geen geld te wereld vergeleken kan worden.
[symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

Wordt vervuld met de heilige Geest  Willem OuweneelHoe word ik vervuld met de Heilige Geest?

Willem Ouweneel

[symple_button color=”blue” url=”http://www.onlinechristelijkeboekhandel.nl/winkel/christelijke-boeken/hoe-word-ik-vervuld-met-de-heilige-geest/” title=”Christelijke boekhandel” target=”blank” border_radius=””]Meer informatie[/symple_button]

Wat ís ‘vervulling met de Geest’ eigenlijk? En waar is het voor nodig? Willem J. Ouweneel legt in dit boek het verschil uit tussen het ontvangen van de Heilige Geest en vervuld zijn met de Heilige Geest. Elke ware gelovige heeft de Heilige Geest ontvangen. Maar niet elke gelovige is ‘vervuld’ met de Heilige Geest. Als we het Nieuwe Testament, vooral het boek Handelingen, goed lezen, blijkt die vervulling erg belangrijk te zijn.

[symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

Goedemorgen Heilige geest - Benny Hinn

Goedemorgen heilige Geest

Benny Hinn

[symple_button color=”blue” url=”http://www.onlinechristelijkeboekhandel.nl/winkel/christelijke-boeken/goedemorgen-heilige-geest/” title=”Christelijke boekhandel” target=”blank” border_radius=””]Meer informatie[/symple_button]

Van dit boek zijn miljoenen exemplaren verkocht wereldwijd. Dit is een echte aanrader. Veel christenen werden op bijzondere wijze gezegend door het lezen van de bijbelse inzichten in dit boek.

Over de auteur David Sorensen

David Sorensen zet zich met hart en ziel in om iedereen te laten zien hoe geweldig het is om God echt te kennen. Zijn grootste verlangen is dat mensen leren hoe ze God zelf kunnen ervaren als hun allerbeste Vriend en liefhebbende Vader.

Volg mij op:

Laat een reactie achter

saskia zegt

Hoe kun je juist zonder de inmenging van de kerk ( religie) laten dopen???
Je zit gelijk vast aan een kerkgemeente, terwijl Jezus Christus geen religie is!

Ik wil me wél laten dopen, maar niet aan een kerk vastzitten…
kan iemand mij hierop een antwoord geven?

Groeten,
Saskia

Antwoord
David Sorensen zegt

Hoi Saskia, sorry voor het late antwoord. Je kunt je ook laten dopen door christenen die je niet per se aan een kerk binden. Wij hebben al heel wat mensen gedopt in zwembaden, de zee, op conferenties en zelfs in ons bad thuis. Zoek mensen die je willen dopen zonder je aan hun kerk te binden. JE vind ze vast wel. Succes!

Antwoord
Michel de Man zegt

Dag Saskia,
Helaas zijn er gemeentes waar die voorwaarde inderdaad gelden maar gelukkig zijn er ook gemeentes waar dat niet zo is. Zelf ben ik gedoopt in een evangelische gemeente terwijl ik lid was van een gereformeerde gemeente. Ik heb 6 jaar in beide gemeentes gekerkt. Smorgens in de Evangelische en smiddags in de Gereformeerde kerk. En als men mij vraagt ‘wat ik ben’, dan zeg ik: “opgewekt orthodox” 😉
Be Blessed,
Michel

Antwoord
Ineke de Vries zegt

Goedendag

Ik denk er ook zo over als Saskia .
maar waar zijn die doopdiensten dan waar je je kunt laten dopen,zonder dat het belangrijk is waar of bij welke kerk je bent aangesloten,
Ik ben woonachtig vlakbij drachten in friesland maar kan niets vinden op internet of brochure of andere dingen waar wordt bekend gemaakt iets in de trant van …Mensen er staat weer een doopdienst aan te komen laat je dopen in de Naam van Jezus Christus en in de Heilige Geest!!!!!!
Deze laatste wordt tegenwoordig vaak aan de zij lijn geplaatst ,terwijl we hem dringend nodig hebben , we hebben deze hulp van Jezus gekregen toen hijzelf weer naar zijn vader terug ging,zonder doop heb ik het gevoel of ik straks niet bij Jezus aan het bruiloft maal mag zitten en dit wil ik niet missen!!!
Kan ik goede echte vertrouwde adressen krijgen van echte christenen die me willen dopen ?
Ik hoop dat u me kunt helpen.
Alvast veel dank voor het lezen van mijn mail.

Lieve groet Ineke

Antwoord
David Sorensen zegt

Dag Ineke, je zult daar toch zelf naar op zoek moeten gaan. Ik ken geen dergelijke adressen. Wij hebben wel vaak mensen gedoopt, ook in onze Sound of Heaven conferenties. In 2015 zullen we weer doopdiensten houden. Schrijf je in op GOD Magazine om op de hoogte gehouden te worden van onze samenkomsten. Maar je kunt ook gewoon een bevriende christen vragen je te dopen. Laat kreeg ik hier vragen over van oprecht christenen en uiteindelijk heeft dat echtpaar elkaar gedoopt in een rivier. Geweldig! Zo gebeurde het in Handelingen ook: waar is water? Ok, dopen!

Antwoord
Ria Mulders zegt

Een heel mooi en inspirerend verhaal. Ik ben als katholiek

Antwoord
Tineke zegt

Ik ben sinds 25 juni 2017 gedoopt en ik mis het best wel dat de kerk zo weinig open is en helaas lijkt het niet meer van deze tijd is dit terwijl ik het erg fijn vindt ik de katholieke kerk ook mis ik een Alpha cursus in Drachten omgeving

Antwoord
elizabeth zegt

Hallo David. Iemand uit mijn gemeente waar ik kwam na mijn bekering vond dat ik de tongen taal moest spreken omdat ik anders niet bekeerd was. Ze nam mij mee naar een plekje waar niemand ons kon storen. Ze zei: zeg me maar na! Ik verstond er niks van. Tot 3x toe moest ik haar nazeggen maar ik kon er geen touw aan vastknopen. Ze zei tegen haar man: het lukt niet, dus is ze niet echt bekeerd. en tot nu toe heb ik de vervulling van de Heilige Geest niet ontvangen. Hoewel ik er echt heel erg naar verlang. Wat kan ik nu nog doen?

Antwoord
elizabeth zegt

Ik ben trouwens wel gedoopt door onderdompeling. Dat was ik vergeten te melden

Antwoord
Esther zegt

Hallo Elizabeth,

Je kunt Jezus zelf vragen om je te dopen in de Heilige Geest. Maar je kunt ook andere christenen vragen of zij voor je willen bidden en je de handen opleggen.
Je kunt me mailen als je meer wilt weten. meiki@live.nl

Antwoord
Jonathan zegt

Ik begrijp niet waarom mensen deze persoon zelfs geloven.. Het doopsel is duidelijk symbolisch voor van de ‘oude’ mens naar het ‘nieuwe’ te gaan. De nieuwe mens met verstand over de waarheid.

Een goed advies is om weg te blijven van het idee om iemand te volgen en blindeloos te geloven wat iemand schrijft. Doe zelf je research, vergelijk wat zij zeggen met andere bronnen en maak zelf een duidelijke conclusie.

Het domste wat we kunnen doen is om zo snel iemands artikelen te geloven zonder zelf onderzoek te doen wat deze persoon zegt wel daadwerkelijk klopt..

Antwoord
Voeg je reactie toe

Pin It on Pinterest

Share This