De Bijbel

De Bijbel is Gods boek voor de mensheid, geschreven onder inspiratie van de Geest van God, om de mensheid een duidelijk zicht te geven op God en zijn plan met ons. De Bijbel laat zien hoe God door de eeuwen heen heeft gewerkt, naar een specifiek hoogtepunt: de komst van Jezus Christus, die zou sterven voor de zonden van de mensheid en die Gods koninkrijk op aarde zou vestigen. Er zijn twee delen in de Bijbel: het oude testament, bestaande uit geschriften voor de geboorte van Jezus Christus en het nieuwe testament, wat geschreven is na Jezus Christus. 

De Bijbel: Gods boek voor jou


bijbel handen

De Bijbel is Gods boek voor de mensheid

De Bijbel is een bovennatuurlijk fenomeen, geschreven onder leiding van God Zelf. Het is het meest gelezen boek ooit. Er zijn meer Bijbels op aarde dan er mensen zijn!

bijbel licht

De Bijbel lezen op de juiste manier

De Bijbel is een geestelijk boek, geschreven door oosterse mensen,  duizenden jaren geleden. Hoe kunnen we de Bijbel zodanig lezen, dat we Gods woorden juist begrijpen? 

betrouwbaarheid bijbel

Is de Bijbel wetenschappelijk betrouwbaar? 

Hoe betrouwbaar is de Bijbel? Kan de Bijbel de toets van de kritiek doorstaan? Is er bewijs voor de betrouwbaarheid van de Bijbel?

Gods eigen woorden?


Is de Bijbel werkelijk het woord van God? Of zijn het woorden van mensen?

Verbijsterend getuigenis!

Mensen probeerden Ron te vermoorden, terwijl hij nog niet eens geboren was. Men stak zelfs een mes in de baarmoeder van zijn moeder. Toen Ron tegen alle verwachtingen toch levend geboren werd, ging hij regelrecht de hel in: hij werd zijn hele jonge leven op de meest gruwelijke manieren mishandeld. Toen hij tien was, hield Ron een pistool tegen zijn hoofd, om zijn leven te eindigen. Er kwam echter een dame in zijn leven, die uit de Bijbel begon voor te lezen.

Zie in onderstaande video welk wonder de Bijbel heeft bewerkstelligd in zijn leven... 

De Bijbel heeft meer levens ten goede veranderd, dan enig ander boek ter wereld. 

Klik om te Tweeten

Is de Bijbel betrouwbaar?

Onderstaande video zet enkele nuchtere en ijzersterke feiten op een rijtje, die laten zien hoe betrouwbaar de Bijbel is.  

De Bijbel is Gods boek voor de mensheid: vroeger, vandaag en morgen.

Klik om te Tweeten

Wat zegt de Bijbel?


Wat is de belangrijkste boodschap van de Bijbel? Ontdek hier Gods wondermooie plan...

Bekende bijbelverhalen

De Bijbel bevat veel inspirerende boodschappen, die ons iets vertellen over Gods hart en karakter en die ons laten zien hoe God wil dat we met elkaar leven. Hieronder vind je enkele van de meest bekende verhalen, die Jezus Christus vertelde. 


verloren zoon klein

De Verloren Zoon

In de gelijkenis van de verloren zoon laat Jezus het hart zien van God, die een liefhebbende, bewogen Vader is. Als we Hem verlaten, blijft Hij liefdevol op ons wachten. 

barmhartige samaritaan

De Barmhartige Samaritaan

In deze wereldberoemde gelijkenis laat Jezus Christus ons zien dat naastenliefde het allerbelangrijkste is voor God. God kijkt niet naar onze vrome woorden, maar wil dat we goede daden hebben.

goede herder

De Goede Herder

In de Bijbel wordt God omschreven als een herder, die zorgt voor de mensen die bij Hem horen. Jezus Christus noemde Zichzelf de 'Goede Herder' die zijn leven geeft voor de schapen.

David Sorensen Auteur, Spreker, Vormgever

De Bijbel is het meest gelezen, meest bestudeerde, meest gehate en meest geliefde boek ter wereld. Er zijn meer Bijbels op aarde dan er mensen zijn. Elk jaar worden honderden miljoenen bijbels verspreid. De Bijbel is meer dan tweeduizend maal vertaald, dat is tien keer zoveel als enig ander boek. Het was het eerste boek dat handmatig gebonden werd, het eerste boek dat machinaal gedrukt werd, het eerst grote boek dat vertaald werd in meerdere talen. De Bijbel heeft meer goede ontwikkelingen in de samenleving gestimuleerd - zoals de afschaffing van de slavernij - dan enig ander boek ook. Het laat Gods liefde voor alle mensen zien, ongeacht afkomst. Door alle eeuwen heen is de Bijbel relevant, voor elke generatie, in elke cultuur. Het is onmiskenbaar het boek der boeken, het boek dat boven de hele mensheid uitsteekt. Hoe kan dat? Omdat er een enorm machtige God achter zit, die alles op alles zet om mensen te laten zien wie Hij is en hoeveel Hij van ons houdt. Voor mij is de Bijbel het kostbaarste en meest levensveranderende boek geworden dat ik ken. 

Pin It on Pinterest

Share This