Leven in God

leven in god

Leven in God is het mooiste wat er is. Maar velen leven alleen in God, als ze naar de kerk gaan. Hoe is je leven in God als mensen je niet zien?

God kijkt niet naar onze vele woorden over Hem, in het openbaar. Hij kijkt naar onze diepste, verborgen wandel, waar niemand het ziet. Ik heb zoveel mensen gezien die geweldig mooie woorden over God hebben, die de meest geestelijke mensen lijken die je kent, die enorme indruk maken op tallozen met hun diepe, liefdevolle openbaringen van God, de hemel en de heilige Geest, die vele harten beroeren met hun mooie boodschappen…en die achter de schermen liegen, mensen tegen elkaar opzetten, kwaad spreken, vals beschuldigen en eigenlijk gewoon de duisternis dienen.

In het openbaar spreken ze geweldig mooi over de liefde van God, opwekking en de gaven van de Geest. Maar als het erop aan komt in het echte leven, vechten ze voor eigen voordeel, eigen gelijk, eigen eer en eigen posities, waarbij ze niet aarzelen om anderen, die onschuldig zijn, ernstig te beschadigen.

leven in god maskers

Daarom is het zo belangrijk om te kijken hoe iemand is, in het echte leven, in het verborgene, weg van Facebook, weg van de mensen, buiten de samenkomsten, zonder een microfoon…

Het enige wat telt voor God is datgene wat we doen in het verborgene.

“Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden. Dan beloont jullie Vader in de hemel je niet.” (Matteus 6:1)

Leven we waarachtig in nederigheid, eerlijkheid, liefde, bekering en oprechte liefde? Of is ons geestelijk uiterlijke vertoon een masker dat een leven in de zonde verhult?

God ziet het hart, Hij weet wat ons waarachtig drijft. En daar beloont Hij ons voor. Voor wat we in het verborgene doen. Al de rest is niet belangrijk.

Daarom schrik je soms als je mensen leert kennen, achter de schermen. Je ziet hoe ze geestelijk zijn naar de wereld toe en hoe velen in hun ban zijn. Maar pas als je iemand in de echte uitdagingen van het leven kent, waar het erop aan komt of je inderdaad een hart hebt dat liever lijdt voor waarheid dan de leugen te gebruiken voor eigen doelen… dan leer je iemand echt kennen.

Laten we niet doen alsof. Mensen worden makkelijk misleid door ons zogenaamde geestelijke leven. Maar God niet. Hij wil zien hoe we waarachtig zijn. Zonder poppenkast.

“En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.” (Matteus 6:17)

Over de auteur David Sorensen

David Sorensen zet zich met hart en ziel in om iedereen te laten zien hoe geweldig het is om God echt te kennen. Zijn grootste verlangen is dat mensen leren hoe ze God zelf kunnen ervaren als hun allerbeste Vriend en liefhebbende Vader.

Volg mij op:

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Share This