Het christelijk geloof groeit

christelijk geloof groeit

Het christelijk geloof is wereldwijd aan een geweldige opleving bezig. Nog nooit in de geschiedenis waren er zoveel vurige gelovigen als vandaag. In Afrika en Azië zijn er de laatste jaren regelmatig christelijke samenkomsten van honderdduizenden tot zelfs miljoenen mensen!

In het westen lijkt dat anders te zijn, omdat hier veel mensen de traditionele kerken verlaten. Maar veel kerkverlaters houden het christelijk geloof wel vast. Er is een reformatie bezig in de wijze waarop christenen bij elkaar komen: in huizen, op scholen en het werk, in bars, enz.

In Afrika, Azie en Zuid-Amerika is er een explosie aan de gang van het christelijk geloof, met tienduizenden mensen per dag die hun leven aan Jezus Christus toewijden. De wonderen die er gebeuren zijn fenomenaal: ontelbare genezingen, doden die worden opgewekt, enz. Je kunt er iets over lezen op de website van bijvoorbeeld Iris Ministries, van Heidi en Rolland Baker. In enkele jaren tijd hebben ze tienduizend huiskerken geplant in Mozambique, meer dan honderd doden zijn door gebed weer levend geworden, ontelbare zieken zijn genezen, enz.

mama heidi baker wonderenDe documentaire MAMA HEIDI vertelt over de vele wonderen die God in Mozambique en wereldwijd aan et doen is. Een geweldige aanrader! Heidi vertelt over wonderen van voedselvermenigvuldiging, opwekkingen uit de dood, duizenden genezingen, enz.

Hier kun je deze DVD bestellen >

Jongeren zoeken antwoorden

Bij veel jongeren wereldwijd is er een sterke honger ontstaan naar de betekenis van het leven. De leegheid van een wereld die hen wijsmaakt dat we slechts toevalsproducten zijn, biedt geen antwoord op de diepe nood die elk mens ervaart.

Overal ter wereld zijn er evenementen waar tienduizenden jongeren samenkomen om God te aanbidden en het goede nieuws van Jezus Christus te horen. Soul Survivor is daar een bekend voorbeeld van.

Een ander initiatief is THE CALL dat miljoenen jongeren wereldwijd bij elkaar brengt om samen te bidden voor een ommekeer in hun land.

Het e-zine Joel News, van Marc Vanderwoude, geeft wekelijks berichten over de grote wonderen die God wereldwijd doet. Als je op de hoogte wilt blijven van de groei van het geloof in Jezus Christus en als je wilt zien wat God allemaal op aarde doet, is dit e-zine een geweldige aanrader!

Dit is een beperkt artikel, waarin ik slechts enkele feiten kort vermeld. Toch zie je al meteen dat het christelijk geloof niet achterhaald is, maar dat er juist een geweldige herleving bezig is wereldwijd van het geloof in Jezus Christus als Verlosser van de mensheid.

En dat zal alleen maar toenemen…

Over de auteur David Sorensen

David Sorensen zet zich met hart en ziel in om iedereen te laten zien hoe geweldig het is om God echt te kennen. Zijn grootste verlangen is dat mensen leren hoe ze God zelf kunnen ervaren als hun allerbeste Vriend en liefhebbende Vader.

Volg mij op:

Pin It on Pinterest

Share This