Is dit een sekte?

sekte

In ons land is er heel weinig geweten over de honderden miljoenen mensen wereldwijd die met hart en ziel geloven dat God bestaat en van hen houdt. Men denkt vaak dat het achterhaald is om in God te geloven. Daarom denken sommigen al snel dat iemand die enthousiast in God gelooft bij een sekte zit. Dat is echter niet correct.

Over heel de wereld zijn er zo’n zeshonderd miljoen mensen die overtuigd in Jezus Christus geloven en proberen te leven zoals Jezus het heeft voorgeleefd. Deze christelijke site wordt elke maand door duizenden verschillende mensen bezocht!

Deze honderden miljoenen gelovigen zijn heus niet getikt of zo. Ook wijzelf zijn heel normale mensen. We ervaren in de praktijk van het gewone leven hoe ECHT God is. Hij is geen fabel, en hij is geen verzinsel van gestoorde mensen.

Blije gezichten

Hij is de realiteit die het leven heeft gemaakt.

Omdat we hebben ontdekt hoe levensbelangrijk het is om God te kennen, willen we jou helpen hem ook te ontdekken. Niet om je religieus of ouderwets te maken, maar omdat God de bron is van het leven. Hij is het die je echte vreugde, echte rust, echte liefde en een echt doel in je leven wil geven. Dat is geen religie, maar de mooiste ontdekking die je ooit kunt doen!

God is een krachtige realiteit

Vanwege het verkeerde beeld dat velen hebben van de kerk, worden ze wantrouwig als ze christenen zien die passioneel zijn. Dat wantrouwen is volkomen onnodig. Want eigenlijk ervaren wij eenvoudigweg, samen met vele miljoenen andere christenen wereldwijd, wat in elke kerk verkondigd wordt.

In elke kerk spreekt men over de kracht van God, over de wonderen die Jezus Christus deed, over de liefde en de vreugde van de heilige Geest. Maar niet iedereen ervaart dat ook echt. Het blijft vaak bij woorden. Wij willen niet alleen een mooie reeks woorden en boeiende verhalen over vroeger.

Wij ervaren de REALITEIT van God. Wij ontvangen ook echt zijn liefde, kracht en vreugde.

Sommigen christenen zijn bang om God krachtig te ervaren. Maar als er iemand is waar je geen angst voor hoeft te hebben, is het God wel. Hij is liefde en goedheid. Hij is de reden van je bestaan.

Liefde is geen theorie

God wil niet dat we alleen maar abstract geloven in hem: hij wil ons aanraken met zijn liefde! Hij wil niet dat we alleen maar praten over hem. Hij wil dat we hem als een levende werkelijkheid kennen.

koppel kustEen huwelijk waarin de man zijn vrouw nooit knuffelt is toch ook leeg? Als de vrouw alleen maar mag geloven dat haar man van haar houdt, en nooit zijn armen om haar heen voelt of nooit een kus van hem krijgt, dat is toch niet normaal?

Dat is met geloven in God net zo. Als men je zegt dat God ervaren verkeerd is, dan is er iets mis. Zo heeft God, die liefde en goedheid IS, het niet bedoeld!

Liefde is geen theorie of filosofie, maar een realiteit die je kunt ervaren.

Liefde is de grootste kracht die er is en echte liefde is iets wat God alleen kan geven. Gods liefde ontdekken en erin leren leven is het ultieme doel van je leven!

God is er voor jou

Er zijn gelukkig ook heel wat kerken die wel echt met God leven en die zijn liefde daadwerkelijk ontvangen! Onze christelijke site wordt dan ook door tienduizenden christenen uit allerlei soorten kerken bezocht en gewaardeerd. We hebben ook veel contacten en vriendschap met mensen uit diverse stromingen van het christelijk geloof.

Ons verlangen is, dat iedereen die onze site bezoekt, zal inzien dat God veel nabijer is dan we vaak beseffen en dat alles wat de Bijbel laat zien ook voor vandaag geldt.

In de Bijbel lees je hoe God zijn enorme kracht, liefde en grootheid heel bijzonder liet werken onder de mensen, om hen dichter bij hemzelf te brengen en hen te laten zien hoe ECHT hij is. Het fantastische dat we hebben ontdekt, is dat God vandaag dezelfde is als lang geleden. Hij doet vandaag nog steeds wonderlijke dingen, om mensen te laten zien hoe groot en goed hij is!

De Bijbel is de basis

Wat we geloven en doorvertellen is gebaseerd op de Bijbel. De Bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Het is het allereerste boek dat ooit werd gedrukt en is door alle eeuwen heen altijd HET boek van de mensheid geweest. Bijbelgedeelten zijn vertaald in tweeduizend talen, en elk jaar worden er honderden miljoenen bijbelgedeelten verspreid.

Dat er in deze tijd veel stemmen keihard roepen dat de Bijbel achterhaald is, doet niets af aan de eeuwige kracht van de Bijbel. Het is sinds zijn ontstaan altijd het boek geweest dat letterlijk miljarden mensen tot God heeft gebracht en dat vandaag nog steeds even krachtig doet.

Als je vragen hebt over de Bijbel, surf dan wat rond op deze site. Je zult veel ontdekken!

In onze LifeShop hebben we ook enkele heel sterke boeken over de Bijbel, die laten zien dat de Bijbel vandaag meer dan actueel en superrelevant is! Een absolute aanrader is bijvoorbeeld het boek:

moderne wetenschap bijbel hobrink

Moderne wetenschap in de bijbel

bestelknop christelijk boek

Het boek ‘Moderne wetenschap in de Bijbel‘, van bioloog Ben Hobrink is ook een geweldige eye-opener die aantoont dat de Bijbel niet in strijd is met de wetenschap. Ben Hobrink toont zelfs aan dat de Bijbel heel wat informatie bevat die pas duizenden jaren later door de wetenschap ontdekt is. Als deze informatie eerder bekend was geworden, waren er vele duizenden levens gespaard en grote rampen voorkomen. Maar het stond al die tijd wel in detail vermeld in de Bijbel, juist als hulp voor de mens.

Zo laat Hobrink zien dat de Bijbel niet achterhaald is door de wetenschap, maar dat ze juist duizenden jaren op de wetenschap voor ligt! Dit boek is een geweldige aanrader, voor iedereen die benieuwd is naar de betrouwbaarheid van de bijbel en de realiteit van God.

Het mooiste wat er is

God is mooier dan het mooiste lied, indrukwekkender dan de machtigste film, krachtiger dan miljarden atoombommen samen, liefdevoller dan de beste moeder of vader en wijzer dan alle geleerden die de mensheid ooit gekend heeft. God is onmetelijk, ongrijpbaar, oncontroleerbaar. En toch houdt hij van je met een ongekende liefde en wil hij heel dicht bij je zijn.

Hij heeft volle aandacht voor jou. Omdat jij zijn meesterwerk bent. Hij heeft je geschapen met al je complexe gevoelens en interessante gedachtengangen.

God geeft om je. Voor hem ben je het meest kostbare wat er is!

We nodigen je uit om de inhoud van deze christelijke site eens goed te doorsnuffelen en God de kans te geven tot je hart door te dringen. Je hebt er niets mee te verliezen. Als het waar is wat we hier schrijven, dan kun je alleen maar onbeschrijflijk veel moois winnen.

Geniet ervan! En geef deze website ook door aan anderen.

Over de auteur David Sorensen

David Sorensen zet zich met hart en ziel in om iedereen te laten zien hoe geweldig het is om God echt te kennen. Zijn grootste verlangen is dat mensen leren hoe ze God zelf kunnen ervaren als hun allerbeste Vriend en liefhebbende Vader.

Volg mij op:

Pin It on Pinterest

Share This