Wytske Anker: ik zat vol angsten

wytske getuigenis zelfmoord

Thuis ben ik religieus opgevoed. Mijn vader was dominee van een Hervormde Kerk. Hoewel wij elke dag in de Bijbel lazen, aan tafel na het eten, werd er niet naar geleefd en voelde ik mij erg alleen en niet geliefd als kind.

Toch wist ik altijd dat God bestaat. Maar had geen idee dat ik Hem nu al kon leren kennen. Het was voor mij ver-van-mijn-bed-show. Ik dacht dat ik God zou leren kennen als ik dood ging. Mijn halfzus had zelfmoord gepleegd toen ze 30 was. Ik was toen 8 jaar. Er werd bij ons thuis nergens over gepraat en zeker niet over gevoelens.

Ik dacht dat ik nooit ouder zou worden dan 30 jaar. Ik kon niet meer verder. Zag geen uitzicht meer.

Ik was heel erg depressief, omdat ik dacht dat niemand van mij hield. Terwijl ik dacht dat ik God kende en ook echt van Hem hield… alleen kon ik er met mijn gevoel niet bijkomen. Ik probeerde zo goed mogelijk voor mijn kinderen te zorgen, maar voelde daar totaal niks bij en dacht dat ik alles fout deed. Ik was voor de 2e keer getrouwd maar dat liep ook stuk. Toen mijn jongste zoon 5 maanden was is mijn toenmalige man ook vertrokken. Ik geloofde leugens van de boze dat mijn man en kinderen beter af waren zonder mij.

Ik dacht dat God alleen van mij hield als ik allerlei dingen voor hem deed.

Ik probeerde zo dicht mogelijk bij Hem te komen en had niet door dat hij mijn hart wilde zien, zodat Hij me kon helpen. Ik voelde me reddeloos verloren, ook al was ik een ‘wedergeboren’ christen. Er was altijd zo’n leegte in mij en enorme angsten en isolement. Toen kreeg ik een CD van Peter Helms en daar stond ook een profetisch woord in. Dat niets meer te moeilijk voor mij zou zijn. Ik nam dat woord in geloof aan.

Gods liefde raakte me aan

Op een dag ging ik naar een samenkomst van Jan Zijlstra in Nijverdal. Daar was een campagne. Daar ben ik aangeraakt en is de weg tot genezing begonnen. Toen kreeg ik rust en ging rustig op de bank zitten om naar God te luisteren. Hij zei dat hij van mij hield en zo kreeg ik steeds meer vertrouwen in Hem en begon ik stapje voor stapje weer van het leven en mijn kinderen te genieten.

Zijn Liefde veroverde mijn hart en mijn angsten voor het leven.

God heeft me Leven gegeven en overvloed door Jezus. Zijn liefde heeft me veranderd. Ik geloofde weer in mezelf en dat ik het leven wel aankon.

Jezus heeft alles veranderd

Vandaag de dag reis ik heel de wereld rond en heb 4 paarden. Ik werk. En dat terwijl ik vroeger amper naar buiten durfde en bang was voor mensen terwijl ik zo verlangde naar liefde en vriendschap. En ik heb werk. Ik geniet zo van het leven wat God me heeft gegeven, het gaat al mijn dromen te boven en het wordt steeds fijner met Hem.

Ik vertrouw Hem steeds meer. Recent heeft God mij nog meer genezen van gevoelens van afwijzing.

Jezus heeft mij Liefde gegeven. Hij is Liefde. Hij zag mijn verlangen al die tijd al. Hij heeft me het lef gegeven dingen te doen waar ik absoluut bang voor was en waarvan ik dacht dat ik het nooit meer zou doen en er toch zo naar verlangde. Ik bedoel hier paardrijden. Ik had verschrikkelijk veel last van angsten, wat op zich niks met paarden te maken had.

zelfmoord wytske anker

Toen ik 15 jaar niet meer had paardgereden heb ik een veulen gekocht van anderhalf jaar. Ik had geen cent te makken. Maar God voorzag ook in het geld om haar te kopen. Toen ze 3 was ben ik er op gaan rijden en heb haar in mijn eentje beleerd.

Ik heb veel gebeden en gevast om mijn angsten te overwinnen. Maar God was mijn Helper, groot van Kracht al die tijd.

Als ik nu terug kijk, is het ver boven mijn dromen en verwachtingen waar ik nu in leef.

Zonder Jezus was ik allang dood geweest door zelfmoord of nog in een psychiatrische inrichting. Hij heeft me moed en kracht gegeven om mijn kinderen op te voeden. Ook al is niet alles over rozen gegaan en heb ik vast niet alles goed gedaan. Ik heb mijn uiterste best gedaan en God heeft me geholpen.

De weg vooruit, met Jezus

Ben me nog steeds aan het ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan. Deze maand begin ik met het halen van mijn vrachtwagenrijbewijs en een diploma voor sportmasseur.

De Here komt toe alle Eer, Glorie en Heerlijkheid van mijn leven. Hij is trouw, Hij faalt nooit. Hij houdt altijd van je.

Hij houdt van je zoals je bent. Hij weet alles al van je. Zelf de dingen die je niet durft te zeggen.

Ik was altijd maar bezig perfect te zijn voor Hem en vooral voor anderen. Daarmee wijs je het offer van Jezus juist af. Als je alles zelf en uit eigen kracht wil doen.

Ik was mezelf helemaal kwijt. Jezus heeft mijn leven teruggegeven. Dat is een wonder!

zelfmoord getuigenis wytske

Jezus is mijn Schuilplaats en mijn Schild, mijn Burcht en mijn Bevrijder. Er is niemand zoals Hij. Hem alleen kun je vertrouwen.

Je kunt Hem alles vragen en alles zeggen.

Ben blij met mijn leven en met wie ik ben. Het is goed zo. Ik heb vrede met mezelf en met God en met de mensen om mijn heen.

Jezus is mijn Vrede.

– Wytske Anker

Over de auteur David Sorensen

David Sorensen zet zich met hart en ziel in om iedereen te laten zien hoe geweldig het is om God echt te kennen. Zijn grootste verlangen is dat mensen leren hoe ze God zelf kunnen ervaren als hun allerbeste Vriend en liefhebbende Vader.

Volg mij op:

Laat een reactie achter

Gerrit zegt

Dertien jaar geleden is mijn eerste huwelijk stukgelopen. hier geef ik mezelf de schuld van. een geweldige echtgenoot was ik niet, ondanks dat ik zielsveel van haar hield.
een paar jaar later heeft zij me ten onrechte beschuldigd van misbruik van onze drie kinderen.
ik ben niet veroordeeld, wegens gebrek aan bewijs is de zaak geseponeerd, maar ondanks een vijf jaar durend gevecht heb ik de kinderen nooit meer gezien.
Zeven jaar geleden trof ik een nieuwe vrouw..
na zes jaar liep ook deze relatie stuk, maar we bleven heel goeie vrienden. uit deze relatie heb ik twee schatten van kinderen, maar zij had er al twee, die ik ook zes jaar mee heb opgevoed.
nu ze een nieuwe man heeft moet ik ook van haar en haar twee oudste kinderen afscheid nemen, en accepteren dat iemand anders mijn kinderen opvoedt.
inmiddels ben ik 52, en hoewel ik eens eerder voor Jezus heb gekozen, zie ik de zin van mijn leven niet meer. ik weet dat ik God heb verlaten, en het voelt als mijn eigen schuld dat ik er nu zo voor sta.
maar toen ik op mijn pc op wou zoeken wat de snelste manier was om zelfmoord te plegen stond jullie site bovenaan.

Antwoord
Voeg je reactie toe

Pin It on Pinterest

Share This